Олмали пирог тайерлаш


Олмали пирог рецепти

Таом

33756

Бугун сизларга Цветаевнинг олмали пирогини тайёрлашни ўргатаман. Уни тайёрлашни ҳатто, пазандаликни энди ўрганаётган уй бекаси ҳам бемалол пишира олади. Пирог рецепти жуда ҳам оддий. Тайёрлаш учун кўп вақт кетмайди.  
 


Шунча йиллардан буён нега бу пирогнинг номи бунақа эканлигини айтиш мушкул. Афсоналарга қараганда, опа-сингил Анастасия ва Марина Цветаевалар ўзларининг ақлли меҳмонларини шу олмали пирог билан меҳмон қилар эканлар. Шу сабабли рецептни мумтоз пазандаликка алоқадор деса ҳам бўлади. 
 

 

 

Хамир учун керакли маҳсулотлар: 

  • 160 гр ун;
  • 100 гр сарёғ, эритилган;
  • 70 гр қаймоқ;
  • 1 чой қошиқ разрыхлитель. 


 

Крем учун керакли маҳсулотлар: 

  • 200 гр шакар;
  • 1 дона тухум;
  • 200 гр қаймоқ;
  • 2 ош қошиқ ун;
  • 3та катта олма;
  • Бир чимдим корица (таъбга кўра).


Тайёрланиши:

Ун, қаймоқ, разрыхлитель ва эритилган сарёғни аралаштириб, хамир қориб оламиз.  
 


Тайёр бўлган хамирни формага солиб, текислаб чиқамиз. 
 


Шакар ва тухумни крем учун кўпиртириб оламиз.
 


Ун қўшамиз
 


ва қаймоқни ҳам
 


Олмаларни тозалаб оламиз
 


Олмаларни бўлакларга кесиб, хамир устига териб чиқамиз
 


Устидан крем қуйиб, карица сепиб юборамиз
 


Олдиндан 180° қиздириб олинган печда 40 дақиқа пиширилади.

 


Пирогни совуганда ҳам, иссиқлигида ҳам истеъмол қилиш мумкин. Аммо пирогнинг ҳақиқий мазаси, совуганда ва бир муддат музлатгичда тургандан кейин билинади, деган фикр мавжуд. 
 


Ёқимли иштаҳа!

 

Kunutun.uz нинг Telegram’даги расмий каналига обуна бўлиб, янгиликлардан кунутун хабардор бўлинг.

Нашр санаси: 18-01-2017

Олмали Сочма Пирог - Zira.uz

Yo’nalishlar

Eng tez va oson tayyorlaniladigan olmali пирог рецептини кутиб олинг. Oddiy masalliqlar va ajoyib natija barcha oila aʼzolaringizni quvontirishi aniq.

Tayyorlaniladigan егуликка таксминан 20 000 соарф килинади.*

* нарси манба чоп этилган вактгагина амаль чилади.

5 023

Долчиндан ташкари барча курук масалликларни бирлаштирамиз.

Olmalarni po`sti va danagidan tozalab, qirgʻichning katta tishchasidan chiqarib olamiz. Дольчинни солиб, аралаштириб оламиз.

Колипга сарийог` суртамиз ва курук аралашмани к`ртга бо'ламиз.Аввал бир цисмини солиб, устидан олманинг 1/3 цисмини соламиз, сочн яна курук массани соламиз. Shunday qilib, bizda 4 та каватли курук (англ пастки ва устки кавати курук аралашмадан бо'лади), 3 кават олмали кават хосил бо'лади.

англ. Oxirida sariyogʻni qirgʻichdan chiqarib, англ. Tepa qavatiga sepamiz.Газ печида 180 C haroratda 40 дакика давомида пишириб оламиз. Йокимли Иштаха!

Yangidan Yangi Receptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

,

Американский олмали пирог - Zira.uz

Масалликлар:

  • Ксамирига:

  • 320 грамм ООН

  • 2 оша кошик Shakar

  • Ярим Чой Кошик Туз

  • 170 грамм муздек сариёг '

  • 170 грамм Совукрок Qaymoqli Pishloq

  • 3 оша кошик 35% li yog'li qaymoq

  • Асосига:

  • 5-6 та ОЛМА

  • 100 грамм Shakar

  • 60 миллилитров Лимон Шарбати

  • 2 чой кошик майдаланган долчин

  • 40 грамм ООН

  • Ярим Чой Кошик майдаланган грузика

  • Ярим Чой Кошик майдаланган мускат юн'ог'и

  • Безатиш учун:

  • суршит учун tuxum sarig'i

  • Сепиш учун Shakar

  • Сепиш учун майдаланган долчин

Йоанишлар

Xamiri yupqa, ko'pgina asosli piroglarni bizlar Juda Yaxshi Ko'ramiz.Американца олмали пирог хам айнан шундайдир.

Олмалар долчин ва мускат йонг'оги билан якши уйг'унлашади.

Tayyorlaniladigan Taomga Taxminan 34 000, так что я сарф цилинади. *

* нарси манба чоп этилган вактгагина амаль чилади.

3 082

Каттарок идишга ун, шакар ва тузни соламиз.Устидан сарийогни киргичдан чикариб соламиз, каймокли пищлок хам соламиз.

Xamirni yaxshilab ishqalab olamiz. 1 ош кошикдан каймок солиб, ксамир чориб оламиз.

Ксамирни тенг иккифа бо'либ, йелим ког'озга соламиз ва 1 соатга сивутгичга олиб коъямиз.

Ксамирни биттасини олиб, юпка йойамиз ва айланаси 24-26 см ли колипга джойлаштирамиз. So'ng sovutgichga olib qo'yamiz.

Olmalarni po'stini archib, qirg'ichning katta tishchasidan chiqaramiz.Каттарок идишга олма, ун, шакар, зираворларни солиб, аралаштириб оламиз.

Йойилган хамир устидан асосни солиб текислаймиз ва иккинчи хамирни хам йойиб, устини йопамиз. Четларини йопиштирамиз ва хаво чичиши учун бир нечта джойини саль-саль кесамиз.Смокинг саригидан суртиб, долчин ва шакардан сепамиз.

,

Olmali пирог - Tomchi.ru

Таркиби:

Ксамир учун:

  • 4 стакана ун
  • 4 донукс тукумнинг сариг'и
  • 1 стакан шакар
  • 250 гр маргар iste'mol sodasi
  • 1/3 Paket vanilin

начинка учун:

  • 5 донья ОЛМА
  • 4 донья tuxumning oqi
  • 3 ош qoshiq Shakar

Tayyorlanishi:

Muzlab Турган margarinni Мейда bo'laklarga bo'lib, чикилади.Un va iste’mol sodasi elanadi. Ванилин, шакар, смокинг сариг'и ва бо'лакланган йог'ларни чил билан увалаб, эланган ун солиб ксамир чорилади. Хосил боулган ксамир иккита зувала цилинади (катта ва кичик). Kattaroq qismi yoyib, duxovka listiga joylashtiriladi va 20 daqiqa muzlatgichga qo’yiladi. Kichik zuvala muzlatgichga qo’yiladi.

Начинка тайёрлаш учун: олмалар ювилади, по'ти архилиб, уругли цисми олиб ташланади. Keyin meva eti kichik-kikik qilib to’g’raladi yoki yirik tishli qirg’ichdan chiqariladi.Muzlatgichda turgan tuxum oqini yaxshilab k''pirtiriladi. Oz-ozdan shakar qo’hib ko'pirtiriladi.

Keyin qizdirilgan duxovkaga sal qizarguncha 7-10 daqiqa pishirib olinadi. Ярим Тайер Пирогнинг Устига Олмали Нчинкани Куйиб, Устидан Таксум Оки Солинади. So’ng muzlagan xamir qirg’chdan o’tkaziladi va nachinka ustiga bir tekisda taxsimlab sepiladi. Пирог якши киздирилган дуксовкага ко'илиб, 20-30 дакика давомида пишириб олинади.


Смотрите также